Од Делеза до Ер Србије

Други Београдски сајам запошљавања и пракси одржава се данас у просторијама Дома омладине. Своје штандове на сајму имају 82 послодавца, који нуде више од 2.000 слободних радних места. Организатори овогодишњег сајма запошљавања су градски Секретаријат за привреду, београдска филијала НСЗ, Привредна комора Београда и Дом омладине Београда.

Отварајући сајам, градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је циљ смањење незапослености у Београду, пре свега младих.

„Прошле године на овом месту било је понуђено 1.750 радних места, а 1.500 људи је нашло посао. Ове године послодавци су још активнији, па су реална очекивања да више људи нађе посао“, истакао је градоначелник и подсетио да Градска управа даје рекордне субвенције пољопривреди, туризму, женском предузетништву, на који начин се повећавају привредни капацитети и запошљава већи број људи.

„Желим да захвалим Националној служби за запошљавање на учешћу у организацији овог сајма. Ово је још један пример како заједно, удружени, можемо многе ствари да променимо набоље“, истакао је градоначелник Београда.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да у Београду има 108.000 незапослених и додао да верује да ће се тај број смањити након Београдског сајма запошљавања.

„Током прошле године у Србији су одржана 64 сајма и на тај начин је запослено око 12.000 људи. То је најбољи ефекат сајмова у последњих неколико година. Верујем да ће се и после овог сајма, на коме се нуди преко 2.000 радних места, запослити приближно исти број људи“, рекао је Мартиновић и позвао све послодавце да се информишу о актуелним програмима Националне службе за запошљавање.

И председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић нагласио је да очекује добре резултате сајма, односно да ће допринети смањењу незапослености.

На сајму је присутан велики број компанија, међу којима су: Ер Србија, Вулкан издаваштво, Фриком, Хлеб и кифле, Делезе Србија, Цептер интернешнал, Ернест и Јанг, Геосонда и Копаоник, док четири фирме нуде и професионално усавршавање кроз стручну праксу - за 45 незапослених младих.

Сви који су у потрази за послом имају прилику да успоставе директан контакт са послодавцима, представе се и предају своје радне биографије (CV). На штанду Националне службе моћи ће да се добију информације о актуелним програмима за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена и помоћ у писању радне биографије.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати