Обуком до посла

,,Обука траје већ месец дана, за сада све иде по плану и надамо се да ћемо кандидате који су већ на обуци да запослимо. Очекујемо наставак добре сарадње са Националном службом и планирамо да у неким наредним годинама запошљавамо још већи број људи, тако да ће нам та сарадња бити потребна”, рекао је Жељко Дучић испред компаније МДГ ДОО.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић истакао је да je број младих незапослених људи у Пријепољу доста нижи у односу на ниво у Србији, али да нису сигурни да ли је то последица већих миграција или запошљавања.

„НСЗ је ове године за Филијалу Пријепоље планирала да издвоји око 85 милиона динара, што гарантује упошљавање или додатну обуку за 450 лица. Квоте су већ прилично испуњене, али имали смо добру сарадњу и са Општином Пријепоље, где је удруживањем акционог плана омогућено да се укључи још око 120 лица. Због тога настављамо партнерства са свима који могу да буду корисни и допринесу бољој ситуацији на тржишту рада”, рекао је Мартиновић.

„Улога НСЗ јесте да послодавцима широм Србије, па тако и овде у Пријепољу, нуди финансијске подстицаје и квалитетну селекцију, да помогне у разним врстама обука и едукација, како би они који излазе из система образовања могли да стекну додатна искуства, практична знања и вештине попут усавршавања језика, курса информатике или стицање одговарајућих лиценци који су им улазница код послодаваца”, рекао је Мартиновић додајући да су и ове године обезбеђена новчана средства за обуку за нове кандидате.

Директорка НСЗ Филијала Пријепоље Ана Пејовић истакла је да Национална служба за запошљавање улаже велике напоре како би помогла отварање нових радних места. „Изузетно ми је драго што млади људи, посебно они који имају високо образовање, имају прилику да се запосле. Поред основног ефекта запошљавања, поменула бих и други, шири ефекат, а то је да су ови млади људи основали породице и упознали своје партнере у компанији, неки купили станове и тако повећали потрошњу у нашем граду, што је утицало и на повећање просечне зараде и уопште на бољу слику у граду. Надам се да ћемо и убудуће наставити сарадњу са компанијом МДГ ДОО“, изјавила је Ана Пејовић.

Иначе, компанија МДГ ДОО основана је 1991. године у Канади, а у Пријепољу је почела са радом 2015. године. Бави се производњом, продајом и дистрибуцијом персоналних рачунара и других производа из области електронике, апарата и намештаја. У Пријепољу тренутно има око 180 запослених и план је да до краја следеће године тај број буде увећан  и достигне 275 запослених.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати