Обуком до 85 нових радних места

Уговоре полазницима свечано су уручили Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање и Саша Младеновић, директор фабрике „Џонсон електрик“ у Нишу.
„Наставићемо да улажемо у Националну службу за запошљавање, тј. у мере активне политике запошљавања. Путем ове конкретне мере, обуке на захтев послодавца, ове године ће у Србији бити запослено 820, а наредне године око 1.000 лица. Доказ да се економија опоравља јесте и то што имамо овакве послодавце, који траже обуку и планирају запошљавање. Послодавцима није потребно опште знање, њима је потребно ускоспецијализовано знање, а ово је начин да се до тог знања дође. Данас је 85 људи добило прилику да научи нешто ново, да се запосли и самим тим своју судбину промени набоље“, истакао је овом приликом Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„За нас је веома драгоцено што је компанија Џонсон електрик препознала Националну службу за запошљавање као свог партнера. Поред ове конкретне мере, обуке на захтев послодавца, компанија користи и остале услуге Националне службе за запошљавање. Генерално, за Србију је добро што су позитивни трендови на тржишту рада из друге половине прошле године настављени и у овој години. Следеће године ће за активне мере запошљавања бити издвојено 2,8 милијарди динара и додатних 550 милиона за запошљавање особа са инвалидитетом. Уз најаву локалних самоуправа да и даље учествују у финансирању локалних акционих планова и уз активирање ИПА пројеката, имаћемо један широк обухват активности и мера који ће нам помоћи да остваримо жељену стопу незапослености испод 15%”, истакао је овом приликом Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Обука на захтев послодавца само је једна од мера активне политике запошљавања коју Филијала Ниш спроводи. Овом приликом презентована је укупна реализација мера и програма активне политике запошљавања у овој години, као и тренутна ситуација и трендови на тржишту рада.

„Ови подаци су заиста импресивни, у овој години до сада у мере и програме активне политике запошљавања је укључено 2.209 лица и сасвим је извесно да ће закључно са крајем ове године бити укључено готово 2.500 лица. Поред тога, наставља се тренда смањења броја лица на нашој евиденцији, уз паралелни пораст запошљавања. У поређењу са истим периодом прошле године, имамо смањење броја лица на евиденцији од 9,14% на нивоу града“, истакао је овом приликом Бобан Матић, директор нишке филијале НСЗ.

Након свечаног уручења уговора, уследио је обилазак фабрике компаније „Џонсон електрик“ у Нишу, током кога су представљени даљи планови развоја ове компаније у Србији и најављена будућа запошљавања, као и наставак сарадње се Националном службом за запошљавање.

„Сви наши радници су део једног великог тима. Надам се да ће и ови млади људи успешно проћи обуку и постати део нашег тима. Тренутно запошљавамо 400 радника, до краја наредне године ће нас бити око 1000, а у плану је да до 2020. године достигнемо пун капацитет од око 3.400 радника“, истакао је овом приликом Саша Младеновић, директор фабрике „Џонсон електрик“ у Нишу.

Компанија „Џонсон електрик“ је основана 1959. године и запошљава више од 36.000 радника у 23 земље света. Лидер је у производњи електромотора и електрокомпоненти које налазе своју примену у ауто-индустрији, прехрамбеној индустрији, производњи медицинске и сигурносне опреме, као и у производњи разних пословних машина. У септембру 2014. године свечано је отворена фабрика у Нишу, у којој је тренутно запослено око 400 радника.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати