Обука за шиваче

„Maille pirotex“ је нови послодавац који послује у оквиру Слободне зоне Пирот од маја прошле године и бави се производњом гаредеробе. Целокупни производни програм намењен је иностраном тржишту, те је и ниво захтеваног квалитета производа врло висок. Како би одговорио тим захтевима послодавац је осавременио производњу компјутеризованим и аутоматизованим машинама које врше аутоматско уклапање, смањивање и повећавање величине.

Филијала Пирот НСЗ је са предузећем успоставила сарадњу од самог оснивања. „Maille pirotex“ је редовно присуствовао сајмовима запошљавања, користио  је услуге посредовања и упућивања кандидата и присуствовао презентацији јавних конкурса за финансирање програма активне политике запошљавања у фебруару ове године.

Комапнија тренутно има нешто више од 30 запослених, али већ уговорени послови и извозни планови диктирају запошљавање нових радника. Како на евиденцији незапослених није било лица одговарајућих знања и вештина спремних за рад на компјутеризованим текстилним машинама, послодавац је аплицирао за Програм финансирања обуке на захтев послодавца.

Обука девет незапослених са евиденције Филијале Пирот за обављање послова шивача реализује се у производној хали компаније, а по успешно завршеној обуци сви полазници ће бити запослени на пословима за које су стекли компетенције.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати