Обука на захтев послодавца

Тренутно запошљавају око 2.000 радника, од којих је чак 700 са подручја Кикинде. За своје запослене послодавац је, између осталог, обезбедио бесплатан аутобуски превоз који покрива сва насељена места на територији Севернобанатског округа. Своје производне погоне отворили су и у Бечеју, а у текућем месцу планира се започињање производње и у погону у Кикинди.

Сарадња Филијале Кикинда НСЗ и ДОО „Tisza automоtive“ започета је одмах након отварања погона у Сенти, селекцијом кандидата и посредовањем у запошљавању, као и учешћем послодавца у програмима и мерама које спроводи Национална служба за запошљавање.

Програм обуке на захтев послодавца, који подразумева учешће у финансирању програма обуке ради стицања знања и вештина потребних за обављање послова на конкретном радном месту, омогућио је послодавцу да обучи лица за обављање послова оператера на специјализованој производној линији за склапање кабловских снопова - uni harnes. У току је реализација обуке за 2 лица, а кроз пројекат ИПА 2013 још шест лица савладаће тромесечни програм обуке и засновати радни однос код поменутог послодавца.

„Менаџменту фирме задовољство радника увек је на првом месту, јер само задовољан радник пружа свој максимум“, истичу у компанији „Tisza automоtive“, док полазници обуке за оператера у производњи у ауто-индустрији изражавају захвалност што им је пружена шанса да овладају потребним знањима и вештинама и заснују радни однос.

Отварањем новог производног погона у Кикинди пружа се шанса великом броју суграђана да дођу до посла. Први корак је да се се обрате свом саветнику за запошљавање у кикиндској филијали НСЗ.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати