Нови концепт у запошљавању

У наредне две године, након што је захваљујући донацији USAID-а Клуб технички опремљен, проглашен је за један од најбољих пројеката USAID-а у Србији. Умрежавање у локалној заједници, кроз реализацију пројекта „Подршка јачању грађанског учешћа у Србији - друга фаза“, на тему запошљавања младих, допринело је да медији предложе ваљевски Клуб за тражење посла за један од примера примене стандарда ЕУ у Србији 2009. године.

Волонтери из Клуба су уз подршку Филијале Ваљево и Града Ваљева 2010. године урадили анализу стања на тржишту рада у Ваљеву. Током 2011. и 2012. године Клуб је препознао шансу за запошљавање у мултинационалним компанијама, тако да су на радионицама обрађивани захтеви глобалног пословања, специфичности рада у странима групацијама: мотивација, комуникација, управљање собом, планирање и извршавање обавеза. Осма годишњица обележена је под мотом „Немачка - обећана земља“, у циљу што боље припреме кандидата медицинске струке за разговор са представницима немачког завода за запошљавање. Поводом девете годишњице одржана је радионица на тему односа са јавношћу - професорка Славица Ђурђевић несебично је пренела своје богато искуство из области пи-ара. Полазници су упознати са лексиконом пи-ара и наглашена је важност двосмерне комуникације са јавношћу, интерном и екстерном - клијенти, медији, локална заједница, социјални партнери.

За десет година постојања, кроз Клуб за тражење посла при Филијали Ваљево прошло је 1757 незапослених и 75 студената, организовано 165 група и 6600 сати интерактивног рада. У року од 6 месеци по завршеној обуци запослено је 30,51% кандидата, 12,50% волонтерски је ангажовано, док је 9,80% наставило даље школовање. Током радионица 60 гостију из домаћих и светских компанија изнело је своја искуства из области људских ресурса, финансија, осигурања, продаје, туризма, културе. Приликом селекције и избора кандидата у компанијама коришћено је 90 различитих упитника за самопроцену, тестова, 320 полазника волонтерски је учествовало на сајмовима запошљавања, градским манифестацијама као што су „Ноћ музеја“ и „Тешњарске вечери“, на активностима сарадње са социјалним партнерима, итд.

Постављена је одлична база за даљу надоградњу нових могућности развоја Клуба за тражење посла. Стога је наш приоритет подршка и позив партнерима да заједно спроводимо нови концепт у запошљавању.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати