Нова шанса за посао у галериjи „Србиjа“ у Нишу

Sajam je otvorio državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Dragi Vidojević, koji je tom prilikom ukazao na značaj ovakvih manifestacija. Takođe, on je naglasio da je Ministarstvo u saradnji sa Nacionalnom službom objavilo čitav niz javnih poziva za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja, koje će i u ovoj godini doprineti smanjenju nezaposlenosti u Republici. Socijalno preduzetništvo bi takođe, u narednom periodu, trebalo da dâ značajan doprinos smanjenju nezaposlenosti. „Siguran sam da će prisutni poslodavci na današnjem sajmu imati priliku da izaberu kvalitetne radnike, a mnogi nezaposleni da dođu do zaposlenja" rekao je Vidojević.

Obraćajući se prisutnima, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Miljković, podsetio je da su sajmovi tradicionalna mera Nacionalne službe, a da je na sajmovima koje je organizovala Filijala u Nišu tokom prethodne godine zaposleno gotovo 1.000 Nišlija, dok je u Srbiji na ovaj način posao dobilo više od 11.700 osoba. Korist od Sajmova zapošljavanja je višestruka, jer uz minimalne troškove koje Nacionalna služba ima omogućeno je zapošljavanje velikog broja ljudi i njihov kontakt sa poslodavcima. Kandidati u neposrednom kontaktu sa poslodavcima imaju priliku i da saznaju šta poslodavci očekuju od svojih radnika i kakve veštine i dodatna znanja oni treba da poseduju za rad na određenim radnim mestima, reako je Miljković.

Danas na sajmu, u raznovrsnoj ponudi, posao su mogli da dobiju nezaposleni komercijalisti, računovođe, tekstilni radnici, inženjeri elektronike, programeri, trgovci, pekari, aranžeri, kao i drugi profili radnika.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати