Након праксе на посао

Министар Вулин је најавио да ће и у 2016. години кроз програм стручне праксе бити ангажовано око 5.040 младих људи.

„И ове године опредељена су значајна средства за подстицај запошљавања, па је 2,8 милијарди динара предвиђено за мере активне политике запошљавања и још 550 милиона динара за подстицај запошљавања особа са инвалидитетом“, истакао је Вулин.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић нагласио  је да су захваљујући подршци ресорног министарства, Владе Републике Србије и локалних самоуправа, у 2015. години обезбеђене 3,3 милијарде динара за мере активне политике запошљавања, а највећи део средстава пласиран је у приватни сектор.

„Када говоримо о програму стручне праксе, који је веома користан за незапослене младе људе, треба рећи да је прошле године кроз овај програм ангажовано 4.800 лица на нивоу целе Србије, а да ће, према плану, у 2016. години овај број премашити 5.000“, рекао је Мартиновић.

Генерални директор Ваљаонице бакра Милија Божовић истакао је да предузеће планира да у наредном периоду подмлађује кадар. „Сви који буду видели своју будућност у овој фабрици, имаће шасну да у њој раде“, рекао је Божовић.

Ваљаоница бакра Севојно, лидер у југоисточној Европи у производњи и пласману производа и легура од бакра, која највећи део својих производа пласира на инострано тржиште, има дугогодишњу сарадњу са Националном службом за запошљавање. Поред коришћења услуга посредовања у запошљавању и услуга професионалне селекције и оријентације, учешћа на сајмовима запошљавања, округлим столовима и дебатама на тему запошљавања, ово предузеће је од 2008. године кроз програме стручног усавршавања младих незапослених радно ангажовало 95 лица и тиме им дало прилику да стекну вештине и компетенције које ће их учинити конкурентним у свету рада.

Тако су и овом приликом 23 млада човека током трајања програма добила шансу да стекну неопходна знања за занимања ливац, помоћник руковаоца жарних уређаја, брусач, радник у производњи, испитивач механичко-технолошких особина, оператер машинске обраде, електромеханичар, а по завршетку програма и прилику да се даље усавршавају кроз радно ангажовање у овом предузећу. Деветнаест младих који су са успехом завршили програм стручне праксе у децембру 2015. године остали су у радном односу, а још 4 лица, за које је програм праксе у току, имају исту прилику.

Вишегодишња успешна сарадња између Ваљаонице бакра Севојно и Националне службе за запошљавање наставља се и у наредном периоду.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати