Највише признање Града Ниша Националној служби за запошљавање - Филијали Ниш

Комисија за награде Града Ниша, коју чине председник Скупштине града, градоначелник, као и представници Универзитета, војске и цркве, донела је једногласну одлуку да, између осталих, ово изузетно признање припадне и Националној служби за запошљавање - Филијали Ниш.

„Ова награда се додељује 20 година и има за циљ како да ода признање заслужним грађанима, тако и да мотивише друге да буду бољи и успешнији“, истакао је овом приликом председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић, отворивши свечану седницу Града Ниша.

„Пре 141 годину град је ослобођен од Турака. Град је ослобођен борбом, а нама предстоји једна друга врста борбе, како бисмо град учинили још бољим и успешнијим. Прошла година је била значајна за град и много је тога постигнуто, али велика дела и подухвати нас тек очекују у наредном периоду“, истакао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

„Национална служба за запошљавање - Филијала Ниш је институција која иза себе има готово 100 година традиције. Како бисмо сагледали допринос који она пружа афирмацији града Ниша, довољно је осврнути се на неколико последњих година њеног деловања на подручју Нишавског управног округа. Национална служба за запошљавање је одиграла значајну улогу у процесу реиндустријализације нашег града, након доласка значајног броја страних инвеститора, тако да је у последњих неколико година запослен велики број суграђана. У овом процесу НЗС је пружала логистичку, техничку и институционалну подршку инвеститорима, путем услуга посредовања, селекције и обезбеђивања адекватних људских ресурса. Данас је за једну трећину мање незапослених лица у односу на период од пре 5 година, односно, тренутно је најмањи број незапослених људи у Нишу од 2000. године. Ова институција континуирано узима све већу улогу на тржишту рада, путем издвајања финансијских средстава за програме активне политике запошљавања. Само ове године НЗС је у Филијалу Ниш пласирала 420 милиона динара, а програмом је обухваћено готово 3.000 лица, како незапослених, тако и послодаваца“, истакнуто је приликом образложења доделе награде.

Поред бројних уважених званица, свечаности је присуствовао и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

„Ово је велико признање не само за нишку филијалу, већ и за Националну службу за запошљавање, која покушава да оствари што боља партнерства са локалним самоуправама уопште. Филијала Ниш и Град Ниш су у томе успели, а ово признање је круна тог партнерства. Поред награде коју смо добили 2017. године поводом Дана државности, ово је свакако једно од највећих признања“, рекао је Зоран Мартиновић.

Признање је у име Националне службе за запошљавање - Филијале Ниш примио директор нишке филијале Бобан Матић.

„И у наредном периоду предстоји нам озбиљан рад како бисмо и осталим незапосленим лицима омогућили шансу за запослење. НСЗ ће и даље настојати да буде носилац активне улоге на тржишту радне снаге и заједно са свим партнерима наставити да ради на смањењу незапослености, повећању запослености, креирању нових радних места и развоју града и државе“, истакао је Матић.

Награда се састоји од дипломе, статуете „Ослободиоцима града Ниша“ и новчаног износа од 100.000 динара. Национална служба за запошљавање - Филијала Ниш се одрекла новчаног дела награде и одлучила да се средства преусмере Локалном акционом плану за запошљавање и програмима и мерама активне политике запошљавања за 2019. годину.

Признање се додељују поводом 11. јануара, Дана града Ниша, када је пре тачно 141 годину Ниш ослобођен од Турака.

Поред Филијале Ниш НСЗ, лауреати најпрестижнијег признања Града за 2018. годину су и Академски фолклорни ансамбл ОРО - Студентски културни центар, Основна школа „Радоје Домановић“, а од појединаца награду су добили: проф. др Радослав Бубањ и Селомир Марковић, домаћин споменика на Чегру.

У претходној години Филијала Ниш НСЗ забележила је одличе резултате на свим пољима деловања и ово признање представља само подстрек за још боље резултате у години пред нама.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати