Најкраћи пут до посла

Сајам запошљавања у Младеновцу, у организацији Испоставе Младеновац Филијале за град Београд НСЗ и Градске општине Младеновац, одржан је 14. октобра, у сали Спортског центра.

„Само на овогодишњим сајмовима запошљавања појавило се више од 1.500 послодаваца, што је била добра шанса за незапослене да остварe непосредaн контакт са послодавцима. На сајмовима се најбоље види шта тржиште тражи, а шта нуди. Од почетка ове године, посредством сајмова запошљавања у Србији је до посла дошло 10.400 лица. Приметно је и да су локалне самоуправе препознале сајмове као сјајну шансу да пут до посла за незапослене у тим срединама буде што краћи“, рекао је Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање, који је обишао штандове и разговарао са послодавцима и кандидатима за посао. 

Владан Глишић, председник општине Младеновац, истакао је жељу многих Младеновчана који раде у Београду да им и радно место буде у граду у коме живе.

„Верујем да ћемо не само нашим плановима, ажурношћу и ефикасним радом општинске администрације, моћи брзо да одговоримо свим захтевима инвеститора и других потенцијалних послодаваца, чиме ћемо отворити шири простор запошљавању Младеновчана“, рекао је Глишић, наглашавајући да је сарадња са свим градским структурама све боља.

Понуду слободних послова представило је 25 фирми, којима је потребно око 150 радника различитих профила и степена квалификација: комерцијалисти, радници у производњи, возачи, инжењери прехрамбене технологије, столари, фарбари, продавци, конобари, шанкери, кувари, помоћни радници, месари, машински инжењери, технички цртачи, саветници осигурања, бравари-вариоци, металостругари, магационери, инжењери енергетике, професори немачког, француског, руског, италијанског и енглеског језика, информатике и књиговодства, електричари, економисти, пекари, ауто-механичари,...

Незапослени су били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају својe раднe биографијe (CV). На штанду Националне службе незапослени и послодавци су добили све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати