Мали Зворник добио још 23 нова предузетника

Мартиновић је позвао општину Мали Зворник и остале локалне самоуправе да наставе да издвајају средства за запошљавање и заједно са државом и НСЗ допринесу смањену незапослености. Најбољи ефекат у активној политици запошљавања, највећи обухват незапослених и послодаваца, постиже се суфинансирањем, удруживањем средстава локалних самоуправа кроз акционе планове са већ планираним средствима НСЗ. То се, како је истакао директор НСЗ, показало и у Малом Зворнику, који је уложивши у предузетништво уложио и у развој општине. Навео је и да је у тој општини за 5 посто смањен број незапослених и за 4 посто повећано запошљавање.

„Захваљујући свим привредним активностима и програмима активне политике запошљавања стабилизовано је тржиште рада у Србији, смањен број незапослених и повећано запошљавање“, рекао је Мартиновић и додао да је на нивоу републике за девет месеци ове године повећано запошљавање за чак 12 посто у односу на прошлу годину. Позвао је послодавце и незапослене да се информишу о свим актуелним програмима које нуде како Република Србија и НСЗ тако и локалне самоуправе.

Председник општине Зоран Јевтић рекао је да је ово велики дан за општину и изразио уверење да ће сви нови предузетници опстати и развијати се на тржишту, као и да су свима са предузетничким идејама отворена врата Иновационог смарт центра у Малом Зворнику. Он је указао да ће мере које општина спроводи на плану запошљавања допринети даљем развоју предузетништва и смањењу незапослености у овој општини.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати