Локалним акционим планом запошљавања и већим грантовима до нових радних места

„Државне институције у сарадњи са Градом пружају подршку домаћој привреди. Овдашњи предузетници су носиоци развоја нашег града и данас смо причали о могућностима повећања постојећих и обезбеђивању нових субвенција, како бисмо заједничким напором обезбедили посао за што више наших суграђана“, казао је градоначелник Бишевац, напомињући да је за израду ЛПЗ из буџета издвојено 22 милиона динара.

Да је Нови Пазар град са изузетном предузетничком иницијативим, потврдио је и директор НСЗ Зоран Мартиновић.

„Имајући у виду тај предузетнички нерв људи овог краја, обезбедили смо бројне програме за незапослене кроз самозапошљавање. Планирано је повећање појединачних грантова у оквиру програма, како за младе који улазе у програм приправника и стручне праксе, тако и за оне који желе да започну сопствени бизнис. У складу са нивоима развијености локалних самоуправа, у овој години повећаћемо и подстицај за послодавце који директно запошљавају нове раднике“, рекао је директор НСЗ Зоран Мартиновић, истичући да Град Нови Пазар препознаје важност пројекта и из буџета издваја средства за финансирање Локалног акционог плана.

Након разговора, актери састанка посетили су новопазарско предузеће „Maxers“.

„Maxers је један од најреномиранијих послодаваца са којима сарађујемо. Имамо са њима и другим послодавцима изузетну сарадњу и за њих непрекидно проналазимо нове кадрове. Да бисмо покренули активност нових привредних субјеката и усавршавање младих кадрова уложили смо само прошле године, на подручју Новог Пазара и Тутина, 122 милиона динара, од чега је део обезбеђен из буџета локалних самоуправа“, рекао је директор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић, најављујући скоро расписивање нових јавних позива за незапослене.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати