Краћи пут до посла

Послодавци ће у наредних шест месеци упослити и дипломиране фармацеуте, технологе, књиговођу, менаџера, програмера, административне раднике, курире, магационере, шиваче, ауто-механичаре. Највећу пажњу незапослених изазвала је компанија ДИС, нови послодавац на шабачком тржишту, која ће до краја године у својим објектима запослити 60 радника претежно трговинске струке, а почетком идуће године примиће још толико радника.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић истакао је корисност сајмова као мере која не захтева велике трошкове, а веома успешно повезује незапослене са послодавцима и слободним радним местима.

„Од почетка године одржана су 53 сајма запошљавања“, истакао је Мартиновић, „на којима је учествовало 47.000 незапослених, а радна места је понудило око 1.500 послодаваца. Резултат сајмова је преко 10.000 запослених, од тога око 3.000 директно код послодаваца који су били на сајму“.

Директор Филијале Шабац НСЗ Радивоје Мићић скренуо је пажњу на карактеристике локалног тржишта рада, истакавши да охрабрује чињеница да и поред свих тешкоћа у запошљавању, производни сектор показује тенденцију раста, о чему сведоче и исказане потребе послодаваца из те области, јер ће они у наредном периоду запослити већи број радника.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати