Јавни радови за особе са инвалидитетом у Поморавском округу

Програми јавних радова на којима се ангажују незапослене особе са инвалидитетом доприносе очувању и унапређењу њихових радних способности, као и радно-социјалној интеграцији. На овај начин се знатно унапређује лични и друштвени положај особе са инвалидитетом, јер радно ангажовање смањује осећај отуђености, а јача осећај кориснoсти у локалној заједници. 

„Ове године имамо различите пројекте у области социјалне заштите и хуманитарног рада, у области културе и одржавања и заштите животне средине и природе, као што су: послови на изради база података, дигитализација у библиотечкој делатности, уређење зелених јавних површина, израда помагала за слепе, различите креативне радионице. „Незапослене особе са инвалидитетом ангажоване на јавним радовима су веома посвећене пројектима, вредне и једноставно захвалне што им је пружена шанса за рад“, истакла је в.д. директора Филијале Јагодина НСЗ Светлана Митровић, приликом промоције програма која је одржана 27. јуна 2019. у Музеју наивне и маргиналне уметности у Јагодини.

„Задовољна сам што сам преко Националне службе за запошљавање добила прилику да радим на пословима дигитализације, као и радним амбијентом, јер ми запослени у овој установи пружају несебичну подршку“, каже Јелена Дружетић, која је ангажована на јавном раду у Музеју.

У 2019. години кроз програм јавних радова упослено је 36 незапослених особа са инвалидитетом на 12 пројеката, за чије финансирање је обезбеђено преко 5,3 милиона динара. 
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати