Година запошљавања и солидарности

Министар је разговарао са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем, директорком ужичке филијале НСЗ Зорицом Милошевић, директорком Центра за социјални рад Снежаном Ивановић, директором филијале Фонда ПИО Сретеном Селаковићем и директором Дома „Петар Радовановић“ Драганом Катићем. Било је речи о тренутном стању на тржишту рада у граду Ужицу, решавању проблема великог броја незапослених младих, поступку решавања вишкова запослених и новој мери активне политике запошљавања која је предвиђена НАПЗ-ом за 2015. годину - Интеграција корисника новчане социјалне помоћи на тржиште рада, која подразумева сарадњу центара за социјални рад и НСЗ. Такође, говорило се и о плановима и активностима које ће град предузети у циљу повећања броја запослених, односно отварања нових радних места.

Истакнуто је да локална самоуправа има добру сарадњу са Филијалом Ужице НСЗ, што показује и чињеница да је Ужице ове године издвојило 10 пута више средстава за програме и мере активне политике запошљавања у односу на претходну годину.

Зорица Милошевић, директорка ужичке филијале НСЗ, истакла је да су све локалне самоуправе упознате са програмима и мерама активне политике запошљавања који могу бити предмет локалних акционих планова запошљавања и да су у те сврхе издвојиле средства у својим буџетима, што није био случај претходних година.

„Филијала Ужице је спремна да пружи комплетну техничку и логистичку подршку свим локалним самоуправама у решавању проблема незапослености“, истакла је директорка Милошевић, а међу покренутим темама биле су могућности за запошљавање и обуке за тржиште рада.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати