Директор НСЗ на састанаку Одбора Мреже јавних служби запошљавања ЕУ у Софији

Циљ овог скупа је размена искустава и закључака у вези са узајамним учењем (benchlearning), користећи методологију која омогућава поређење са мрежом ЈСЗ ЕУ.

Мрежа ЈСЗ ЕУ је основана 2014. Одлуком Европског савета и Европског парламента и њоме управља Одбор који се састоји од генералних директора 32 јавне службе запошљавања ЕУ и Европске комисије.

Један од циљева састанка у Софији је представљање и дискусија учесника о иницијативи која промовише узајамно учење. У име Националне службе за запошљавање учесницима се обратио директор Зоран Мартиновић, који је представио рад НСЗ Републике Србије и поделио српска искуства на тему узајамног учења са осталим учесницима.

„Национална служба за запошљавање Републике Србије је модеран јавни сервис који пружа услуге незапосленим лицима и послодавцима и у складу са националним развојним циљевима у области запошљавања, поред своје основне делатности учествује у припреми и реализацији различитих пројеката који доприносе унапређењу политике запошљавања. Посебно истичемо важност узајамног учења као једног системског процеса који нам је обезбедио да унапредимо свој учинак кроз поређење са другим јавним службама за запошљавање, да учимо на искуствима других и подстичемо на тај начин преношење добре праксе.

Национална служба за запошљавање Републике Србије је у протеклој години у оквиру пројекта 'Платформа за запошљавање и социјална питања' учествовала у процесу квалитативног референтног мерења учинка јавних служби запошљавања Западног Балкана, који нам је доста помогао у идентификацији јаких али и слабијих области које би могли даље решавати кроз активности узајамног учења, односно имплементацију нових развојних пројеката у складу са датим препорукама“, истакао је Мартиновић и додао да ће евалуациони извештај, који је добијен као резултат самопроцене и екстерне процене, бити од велике користи да унапредимо све области за које је утврђено да имају потенцијала за побољшање.

НСЗ ће наставити да пружа подршку и учествује у свим будућим пројектима на тему узајамног учења и размене примера добре праксе како би и даље јачала своје капацитете, као и услуге које пружа свим категоријама незапослених.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати