Директор Мартиновић у посети турској компанији „Флеx ацадемй“ у Прибоју

Турска компанија „Flex academy” DOO покренула је производњу флексибилних црева, челичних цеви, шупљих профила и наставака цеви 2017. године у Прибоју. Производни погон и управна зграда смештени су у Слободној зони Рача и заузимају површину од око 20.000 квадрата. Компанија је запослила 217 лица. 

„Задовољство ми је да обиђем ову успешну компанију која је Прибоју удахнула нову енергију и обновила процес индустријализације, имајући у виду да су овде многе фабрике у претходном периоду престале да раде или су смањиле своје капацитете. Они су за врло кратко време запослили преко 200 Прибојаца и мислим да ће се у наредном периоду стећи услови да се овај број и удвостручи. Имамо одличну сарадњу, a поводом дана Националне службе за запошљавање компанији смо доделили захвалницу за успешну сарадњу са локалном самоуправом и Националном службом за запошљавање на повећању привредног капацитета у Прибоју и наравно повећању запошљавања“, рекао је Мартиновић.

Овом приликом директор НСЗ је уручио власнику компаније Буленту Таскију захвалницу за изузетну сарадњу на пољу запошљавања у 2018. години на локалном тржишту рада.

„Очекујемо да ћемо посао увећати и запослити још више људи. Ова посета нас мотивише да још више напредујемо у послу и да што боље радимо. Са сигурношћу можемо да кажемо да ћемо радити са још већим бројем људи и да ће бити и још већих инвестиција“, рекао је Тачи.

Приликом обиласка компаније разговарало се и о потенцијалима и потребама за запошљавањем у наредном периоду. Истакнута је потреба за запошљавањем различитих профила, од контролора производње до оператера на ЦНЦ машинама.

Након обиласка, у просторијама Испоставе Прибој уручено је 10 сертификата незапосленим лицима која су успешно завршила обуку за ЦНЦ машине.

„Данашњи послодавци траже конкретне профиле, конкретно знање и зато је важно да овим обукама подигнемо степен запошљивости незапослених лица. Ми смо на нивоу Србије у 2018. години започели обуке за око 1200 лица, од тога је око 700 лица обучено за сложене послове из области информационо-комуникационих технологија. Обучено је и око 500 особа са инвалидитетом. Наша жеља је да сви они који су прошли обуку врло брзо нађу посао“, истакао је Мартиновић.

Уручењу сертификата присуствовала је и директорка Филијале Пријепоље НСЗ Ана Пејовић, која је истакла да су 2018. године издвојена значајна средства за запошљавање, што је веома важно, имајући у виду да све четири општине које покрива ова филијала спадају у неразвијене.

 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати