Директор и председник Управног одбора НСЗ у посети Служби за запошљавање Републике Аустрије

Посетом су обухваћене Савезна централа Службе за запошљавање Републике Аустрије, Покрајинска централа Службе за запошљавање Ајзенштат, Привредна комора Бургенланд, као и компаније које сарађују са Службом.

Размењена су искуства у областима програма запошљавања и предузетништва, рада са незапосленима као и могућности ангажовања теже запошљивих лица у социјалним предузећима. Наша делегација упозната је и са радом компанија које пружају помоћ незапосленима опредељеним за покретање самосталног посла. Подршка подразумева интензиван саветодавни рад и финансијску помоћ, коју на предлог компаније исплаћује Служба. 

На сусретима се разговарало и о активним мерама запошљавања, а истакнути су и непосредни ефекти одређених програма и пројеката запошљавања.

Уз делегацију НСЗ, посети су присуствовале и делагације Завода за запошљавање Републике Српске и Агенције за рад и запошљавање БиХ, што је била добра прилика за размену регионалних искустава.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати