Анкета послодаваца 2015

Анкета послодаваца 2015 биће покренута од стране Националне службе за запошљавање (НСЗ) 1. октобра 2015. године. Овогодишња анкета је пета заредом и прва коју НСЗ реализује без подршке пројеката ЕУ. Анкетом ће бити обухваћена 7024 послодавца – 4794 малих, 1718 средњих и 512 великих предузећа.

Анкетари НСЗ интервјуисаће послодаваце широм Србије о њиховим плановима запошљавања, неопходним вештинама и знањима које потенцијални запослени треба да поседују, као и о задовољству услугама које пружа НСЗ. Резултат, као и у случају претходних анкета, користиће се за процењивање ситуације на тржишту рада, за усклађивање услуга и мера које пружа НСЗ са потребама привреде, као и за побољшање квалитета наших услуга. Сврха Анкете послодаваца је и идентификација дефицитарних занимања – у свим регионима, као и по привредним секторима. Добијене информације биће од значаја за НСЗ, образовне институције и за саме послодавце.

Висок ниво учешћа компанија у истраживању је од кључног значаја. Без сарадње малих, средњих и великих компанија са НСЗ, амбициозни резултати, који су од користи за цело друштво, можда неће бити постигнути. Само заједничким радом допринећемо опоравку и развоју тржишта рада у Србији.

Кратак преглед резултата претходних Анкета (2013 и 2014), сa детаљно истакнутим главним резултатима, можете пронаћи на http://podrskapoliticizaposljavanja.org/novosti/.

Целокупан текст Националног извештаја из Анкете послодаваца 2013 i 2014 можете пронаћи на http://podrskapoliticizaposljavanja.org/publikacije-projekta/komponenta-1/.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати