Шанса за профит и посао

Манифестација се одржава на Електронском факултету у Нишу, паралелно са једном од водећих научних конференција „ТЕЛСИКС 2015“, која ће бити организована од 14. до 17. октобра.

„Организација Форума напредних технологија представља почетак реализације идеје о мапирању града Ниша као центра напредних технологија. Разлог за организовање Форума је непостојање јасне слике о развојним и инвестиционим капацитетима, могућностима и потенцијалима, као и степену развијености напредних технологија у Нишу“, истакао је Михајло Здравковић, члан Градског већа.

Другог дана Форума биће организован специјализовани Сајам запошљавања и професионалне оријентације.

„Послодавци ће имати прилику да на основу својих потреба у области напредних технологија остваре непосредан контакт са свима који траже посао у овој области. Неколико средњих и виших школа и високообразовних установа представиће своје програме и могућности образовања“, истакао је Бобан Матић, директор нишке филијале НСЗ.

„Најбољи тестер на свету, који је постао стандард у ЦЕРН-овој лабораторији, направио је тим из Ниша. Једна од најбољих фирми из области оптоелектронике је из Ниша. Лидер на кинеском и индијском тржишту у области електромедицине је компанија из Ниша. У тексту објављеном у 'Њујорк тајмсу' о најбољим ИТ стартаповима у Југоисточној Европи налази се и прича о Нишу. У последње две године фирме из области напредних технологија у Нишу су удвостручиле свој профит, али и број запослених. Зато је овај Форум важан“, истакао је Горан Младеновић, менаџер Нишког кластера напредних технологија.

На Форуму ће учествовати представници педесет компанија које послују у области напредних технологија, око петнаест научно-образовних институција, десет институција за подршку и десетак великих инвеститора (Philip Morris International, Yura Corporation, Shinwon-Yura Eltech, Benetton Group, Johnson Electric, Lеoni, Grammer...).

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати