Потписан споразум о учинку Националне службе за запошљавање

Кисић Тепавчевић је указала да су све активности у циљу побољшања услова рада и смањења незапослености од велике важности, с обзиром на то да је претходна година, због пандемије Ковид 19, била пуна изазова у погледу свих аспеката живота и рада, а да ће и 2021. година бити таква.

„Држава итекако мисли на најугроженије категорије становништва, на све који су годинама имали неповољан положај на тржишту рада. И у овим тешким околностима епидемије Ковид 19 води се рачуна о сваком радном месту“, рекла је Кисић Тепавчевић на конференцији за новинаре.

Како је додала, једна од активности на том пољу тиче се и реализације мера активне политике запошљавања, кроз расписивање јавних позива и конкурса, а за те мере је обезбеђено више од 5,7 милијарди динара.

Планирано је да се у мере активне политике запошљавања током 2021. године укључи 18.225 незапослених лица, од којих је 2.185 особа са инвалидитетом.

Проф. др Кисић Тепавчевић је указала да су се услови за потписивање овог споразума стекли усвајањем Стратегије запошљавања у Републици Србији за период 2021. до 2026. године и пратећег Акционог плана за период од 2021. до 2023. године.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић истакао је да је Национална служба потписивањем овог споразума преузела конкретне задатке и да се једна од важних активности ове године односи на подстицаје послодавцима и незапосленима која се налазе на евиденцији НСЗ.

Како је навео, НСЗ је данас расписала 13 јавних позива са различитим мерама подстицаја привреди и незапосленим лицима, од којих ће највећи број њих бити отворен до 30. новембра.

Мартиновић је додао да су јасно дефинисане категорије лица које су обухваћене подстицајима и да су међу њима млади до 30 година, особе са инвалидитетом, старији од 50 година, Роми, неквалификована лица, жртве породичног насиља и други.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати