Директор НСЗ посетио Љубовију

У име руководства општине, директора НСЗ је примио председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић, који се захвалио на посети и истакао: „Зоран Мартиновић је први директор НСЗ који је икада посетио општину Љубовија, што је доказ колико се води рачуна о запошљавању и у мањим општинама, а ми смо се у Љубовији потрудили да обезбедимо што више радних места за наше суграђане.

Сигуран сам да ће посета директора НСЗ бити само подстрек да на том пољу урадимо још више“.

Приликом посете Љубовији Мартиновић је обишао и Дом здравља и Јавно комунално предузеће „Стандард“ и том приликом уручио одлуке о спровођењу јавног рада за једанаест лица, пет у Дому здравља и шест у ЈКП „Стандард“.

„Програм јавних радова је само једна од мера активне политике запошљавања коју спроводи Национална служба за запошљавање, пре свега за пројекте заштите животне средине и природе и одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, а све у циљу да омогућимо теже запошљивим категоријама прилику да се радно ангажују, а уједно и да допринесу побољшању услова живота у средини у којој живе.

Посебно је битно ангажовање особа са инвалидитетом, које преко оваквих програма активно учествују у креирању повољног амбијента за живот и рад локалне заједнице“, нагласио је Мартиновић.

По програму јавних радова, ове године у Љубовији ће бити ангажовано укупно двадесет пет лица. Поред једанаест лица ангажованих у две установе које је директор НСЗ посетио, шест лица ће бити ангажовано у ЈП за управљање грађевинским земљиштем и путевима, пет у Предшколској установи „Полетарац“ и три особе са инвалидитетом у Општинској управи Љубовија.
 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати