500 нових радних места

Нови погон фабрике „Tigar tyres“ - „Big Tigar“ свечано је отворен у Пироту, 9. октобра. Реч је о инвестицији вредној 215 милиона евра, која ће обезбедити 500 нових радних места. Отварању су присуствовали председник Републике Србије Томислав Николић, председник „Мишлен групе“ Жан Доминик Сенард, министар привреде Жељко Сертић, а у име Националне службе за запошљавање генерални директор Зоран Мартиновић.

„Пословање и улагање француске компаније ’Мишлен’ у Србији потврда је да је наша земља стабилна и добро уређена држава у коју треба улагати. Данас званично почиње реализација инвестиционог пројекта вредног 215 милиона евра. Проширење производних капацитета и увођење новог програма производње путничких и полутеретних пнеуматика омогућиће повећање обима производње за 50 одсто већ до краја 2016. године”, рекао је председник Николић приликом отварања новог погона фабрике која послује у оквиру „Мишлен групе“.

Симболичним потписивањем прве гуме, председник Републике Србије и председник „Мишлен групе“ пустили су у рад фабрику „Big Tigar“, која ће понудити тржишту 1500 различитих артикала. Изградња новог производног погона француског „Мишлена“ највећа је инвестиција у последњих неколико деценија у Пироту, али и једна од највећих у Србији. „Мишлен“ у Србији тренутно има 2700 радника.

Сарадња НСЗ са компанијом „Tigar Tyres“ датира од доласка ове компаније у Пирот. Поред коришћења бројних услуга НСЗ, компанија је учествовала и на неколико претходних сајмова запошљавања. Само на последњем, априлском сајму, заинтересовани кандидати су предали представницима компаније преко 1000 радних биографија. Тражени су производни радници, али и високообразовани кадрови, претежно техничке струке, као што су дипломирани електро и машински инжењери. За „Tigar Tyres“ Филијала Пирот је од почетка године до сада обавила професионалну селекцију преко 1400 кандидата за позицију радника у производњи.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати