4. Форум напредних технологија од 6 до 8. новембра у Нишу

Дешавања која ће бити организована у оквиру Форума напредних технологија најављена су на конференцији за медије одржаној у холу Градске куће у Нишу. Новинарима су се обратили председник Радног тима ФНТ и члан Градског већа Михајло Здравковић, директор Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа Александар Милићевић и директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић.

„Овогодишњи Форум обиловаће интересантним дешавањима. Предвиђено је неколико изузетно интересантних панела на тему високих технологија, затим биће Б2Б састанака (business to business), изложба „Ниш - град електронике кроз време“, 8. ICT форум, специјализовани сајам запошљавања и сајам образовања и још других пропратних активности“, најавио је овом приликом Михајло Здравковић.

Генерални циљ Форума је презентација привредних, научно-образовних, институционалних и кадровских потенцијала града Ниша, региона и Србије у области напредних технологија.

„Форум еволуира заједно са градом и привредом града, тако да ће ове године поред компанија које имају велики локални значај, бити присутне компаније које су на националном и светском нивоу изузетно значајне. Биће прилика за размену искустава али и за склапање конкретних послова, поготово на Б2Б састанцима“, казао је овом приликом Александар Милићевић.

Трећег дана Форума, 8. новембра, биће организован и 4. специјализовани сајам запошљавања и сајам образовања.

„Евидентан је раст компанија које послују у домену напредних технологија, а људски ресурси су један од најбитнијих фактора тог раста. Управо зато су специјализовани сајам запошљавања и сајам професионалне оријентације саставни део Форума напредних технологија. Биће ово одлична прилика да се сагледају образовни потенцијали које град пружа са једне стране и да се види шта је оно што је привреди од људских ресурса потребно, са друге стране“, истакао је овом приликом Бобан Матић.

У складу са концепцијом главне манифестације, на сајму запошљавања тражиће се занимања из области информационих и комуникационих технологија, електронике, машинства, биомедицине и напредних технологија уопште. Ово је јединствена прилика за све који траже послове у овим областима да се представе послодавцима, распитају о условима запошљавања и перспективама за рад, предају своје пријаве и радне биографије.

На Сајму професионалне оријентације учествоваће средње, више школе и факултети, образовне установе које имају значајну улогу у обезбеђивању адекватне структуре људских ресурса, што је од посебног значаја за будућа запошљавања. Усклађеност образовног система са потребама привреде и технолошким развојем, омогућава младима да се у свом граду школују за веома перспективна занимања будућности.

Комплетан програм као и агенда 4. Форума напредних технологија доступни су на званичном сајту манифестације: http://www.forumnt.rs/

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати